"זוגיות וחברות", מסביר אהד תירוש, "כמו בניין האישיות, הם אתגרים שצריך לעבוד עליהם. את הסוד הזה לא תמיד מגלים לנו. הרמב"ם מסביר שלקשר, כל סוג של קשר, יש כמה קומות, הקומות בנויות אחת על השנייה, מסודרות לפי איכות הקשר ומתפתחות מאחת לשנייה".
השיעור מציג ארבעה סוגי קשרים:
הקומה הראשונה: חבר תועלת
זהו החיבור שמתקיים לשם קידום אינטרסים. מהפן הזוגי חשוב לדעת שקשר יכול להגיע למקום הזה גם אם הוא לא התחיל שם. שטף החיים, עומס הפרנסה, עבודה, ילדים, ובעיקר- אי ההשקעה וטיפוח של הקשר הזוגי יוצרים מצב שגם קשר שהיה לו פוטנציאל גדול עלול להתהפך לקשר פונקציונלי.
הקומה השנייה: חבר הנאה
מדובר בהנאה הדדית שמבוססת על אספקת צרכים. זה קשר שיש בו הענקה, גם של דברים פיזיים וגם של רגש ותשומת לב. יש בו אכפתיות, עזרה וסיוע. כשבני זוג נותנים זה לזה הם מזינים ומחיים אחד את השני.
הקומה השלישית: חבר בטחון
זהו קשר שמבוסס על אמון ושיתוף. כאן מדובר ביכולת של בני זוג להוות כתובת נפשית, אינטימית, לרחשי לב. זהו קשר שבו ניתן לגלות לשני את המקומות היותר פנימיים שבי, את הרבדים הנפשיים מבלי לחשוש להיפגע, ויותר מזה- לקבל כתף, נמל לעגון בו, אוזן מבינה וקשבת.
הקומה הרביעית: חבר המעלה
היא לא ממוקדת בהכרח בשני האנשים השותפים לה, אלא ביכולתם ללכת יחד למקום משמעותי. כאשר שני בני זוג מסוגלים יחד להיות שותפים למשהו שהוא גדול מהם, לעשיית טוב, להליכה למען ערך ששניהם מאמינים בו, כשיש להם שאיפה הדדית, מדובר בקשר שמוציא גם מהם עומק שהקומות האחרות עוד לא הוציאו.