חודש אלול: איגרת מהמלך

אז נכון שהמלך שלח איגרת, אבל מה זה עוזר אם אנחנו ציניים מכדי להאמין שהמלך רוצה לפגוש בנו? מיכי יוספי על סיפורו של רבי נחמן "מעשה מחכם ותם", ואיך ניתן להתקדם דרכו בחודש אלול

בדרך כלל כשדברים מסתיימים, עיקר המיקוד שלנו עובר להתחלה המתחדשת, וכלפי הסיומת יש לעיתים מן הזלזול, תחושה של נפילת מתח. זו תחושה שמוכרת לחלקנו בסוף קורס, סוף תפקיד וכו'. אבל חודש אלול, החודש האחרון בשנה העברית, זכה להפוך לסיומת מרשימה מאד. יש לו את הכוח לתקן את כל מה שהיה מקולקל כל השנה.

אחד המשלים היותר יפים שמתקשרים לאלול נקרא "מעשה מחכם ותם" של רבי נחמן מברסלב. רבי נחמן מציג שתי דמויות, החכם- אינטלקטואל מזהיר אך פסימיסט, והתם- אדם פשוט אך עם פתיחות וסקרנות לעולם, אמונה בטוב ונכונות להתנסויות חדשות.

המלך, ששמע עליהם, רצה להכיר אותם ושלח להם שליח עם איגרת רשמית. התם יצא אל הדרך, אך החכם התחיל לשאול שאלות: למה שהמלך ירצה אותי? מה לי ולו? למה שדווקא בי המלך ירצה לפגוש? עד כדי כך שהוא מתחיל לשכנע את אותו אחד שהביא את האיגרת מהמלך שאולי בכלל אין מלך.

בחודש אלול "המלך בשדה"- המלך פה והוא רצה לפגוש בך. עבור חלקנו למשמע המשפט הזה הקולות שעולים בנו הם קולות מחלישים, חסרי אמונה. חלק מהעבודה שלנו בחודש זה להיזכר כמה אנחנו טובים, בעלי ערך, איזו שליחות באנו לעשות בעולם. להרגיש שוב ראויים.

בואו נוותר על המחשבות שאומרות "נו באמת", "אין מצב", "למה שהמלך ירצה לפגוש אותי?"

בואו נחזור להאמין בעצמנו.

- אולי תמצאו עניין גם בכתבות האלה -

פרסם תגובה

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *